web analytics

Over mij - Errol Lem

Al heel vroeg kwam ik in aanraking met verschillende muziekstromingen zoals pop muziek, jazz, klassieke muziek.

Mijn vader was beroeps pianist en was gek op Erroll Garner en je raad het al, ik ben er naar vernoemd. 

Later ben ik filmmuziek gaan maken en had al snel de beschikking over de allereerste Protools set. Vier sporen harddiskrecording! lol
Dat was ergens in 1991

In dezelfde tijd zijn we begonnen met het cd productie bedrijf Cut n Clear Music wat later Rabbitduplicators werd.  Al snel konden we met plugins werken en voordat ik het wist zat ik full time te masteren in een veredelde slaapkamer.De mastering in de jaren 90

Zonder te overdrijven en met alle respect maar onze mastering klonk toen al niet zo over-gecompressed als bij onze collega's. Het klonk veel lekkerder in die tijd dan de andere toenmalige mastering bedrijven in Nederland. 

Vanwege onze “geluids-reputatie” kwamen er veel bands op ons af. Op een gegeven moment kwamen ook platen labels naar ons toe.

Een aantal jaren later besloten we uit te breiden en hebben we twee studio's laten bouwen. In die tijd begon ik ook internationaal door te breken. Een van de eerste internationale artiesten was Gary Mudbone Cooper, bekend van George Clinton en Sly Fox met de hit “Lets go all the way”.

Dankzij Mudbone kwam ik in contact met George Clinton, Bootsy Collins, Prince en Dave Stewart die me aanraadde om naar Amerika toe te verhuizen en daar verder te gaan met mastering.

Ik heb een door mij gemasterde cd van Chris Beckers naar Bob Katz gestuurd ter beluistering en ik kreeg een mail terug met de mededeling dat die het heel goed vond klinken en hij een vermelding in zijn aankomende mastering boek hierover zou plaatsen. 

Ik sta vermeld bij "goedklinkende voorbeelden" tussen Pink Floyd, Steely Dan en Stevie Wonder producties met mijn gemasterde versie!

Helaas kwam in 2005 abrupt een einde aan de vele mastering klussen vanwege het feit dat de gehele platen markt instortte. Ook begonnen veel studio's zelf maar te masteren om toch nog wat te kunnen verdienen. Voor mij was dat ook een periode waarin ik na meer dan 9000 albums besefte dat er meer in het leven dan mastering was. Ik besloot in Spanje te gaan wonen en later in Brazilie. 


over mij errol

Nu in het heden

Op dit moment woon ik alweer ruim drie jaar in Thailand. Ik master nog steeds voor producers en artiesten die in het verleden bij mij hun tracks lieten masteren.